По повод свечаниот прием на првачиња во нашето училиште гостин беше градоначалникот на општина Аеродром, Златко Марин. Прекрасна атмосфера со многу интересни и убави перформанси од учениците.
Приредбата за Добре дојде на првачињата ја збогати и нашиот естраден уметник Александар Тарабунов со своите познати хитови.

Одговорни наставници:
Маја Глигорова, актив прво одделение, како и стручните соработници
дир. Тони Димов