I am tab content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Математика

На 24.02.2018 г. се одржа општинскиот натпревар по математика. На натпреварот учествуваа ученици од нашето училиште и ги постигнаа следните резултати (предметна настава):
1. Кристијан Јакимов – прво место
2. Павел Марков – пофалница
3. Давид Чулев – второ место
4. Леонид Индов – трето место
5. Јован Парлапанов – пофалница
6. Мила Буцевска – пофалница
Ментор професор Јасмина Јовеска
7. Сташа Петровиќ – прво место
Ментор професор Александа Кизова

 (одделенска настава):
1.Нина Ламева V – a – прво место
2. Сергеј Петровиќ V – a – прво место

Ментори: Наталија Ралповска и Маја Здравковска

3. Иван Димитровски V – б – трето место
4. Јована Живковска V – б – трето место
5. Борјан Китановски V – б – пофалница

Ментори: Татјана Бурник и Анета Трифунувска

7. Илина Стефановска IV – a – учество

Ментори: Наташа Талевска и Даниела Јаневска

8. Борјан Црцаревски IV – б – трето место

Ментори: Драгана Николова и Сашка Вуќелиќ

Спортски лиги

Федерација на училишен спорт на Македонија 
Во вторник 27.02.2018 г. се одигра кошаркарски натпревар помеѓу
ООУ „ Браќа Миладиновци“ – ООУ„К.Кепевски“ 52 : 16

Во четврток 01.03.2018 се одигра кошаркарски натпревар помеѓу
ООУ „Браќа Миладиновци“ – ООУ„К.Ј.Питу“ 46 : 24

На 02.03.2018 год. во се одигра полуфинале во кошарка за момчиња. Нашата екипа го освои 4 место.

Ментор Оливер Младеновски

Математика

Резултати од општински натпревар по математика одржан на 02.03.2019г. – одделенска настава

IV одделение
1. Иван Бундалевски – 1 место 
Ментори Жаклина Ристовска/Анета Т. Стојанова
2. Ања Петковиќ – 3 место
Ментори: Божидар Мишиќ/Елена Илиевска
3. Марко Стрезовски – пофалница
Ментори: Тања Симоновска/Ивана Краљевска
4. Стефан Силјановски – пофалница
Ментори: Божидар Мишиќ/Елена Илеиевска 
V одделение 
1. Катја Станковска – 1 место
Ментори: Наташа Талеска/Даниела Јанковска

Резултати од општински натпревар по математика одржан на 02.03.2019г. – предметна настава

1. Нина Ламева 6 одд – 1 место
2. Сергеј Петровиќ 6 одд – 2 место
Ментор Александра Кизова

3. Кристијан Јакимов 7 одд – 3 место
4. Марта Јанева 7 одд – учество
Ментор Јасмина Јовеска

Природни науки

Резултати од општински натпревар по природни науки одржан на 23.02.2019г. – одделенска настава
IV одделение
1. Матеа Пандиловска – 1 место
Ментори Жаклина Ристовска/Анета Т. Стојанова
2. Андреј Марковски – 2 место
3. Софија Константиновиќ – 2 место
Ментори: Тања Симоновска/Ивана Кралевска
4. Марио Јанкуловски – 2 место
Ментори: Божидар Мишиќ/Елена Илиевска
5. Миа Алексова – 3 место
Ментори: Божидар Мишиќ/Елена Илиевска
6. Мина Прушевиќ – 3 место
Ментори Жаклина Ристовска/Анета Т. Стојанова

V одделение
1. Анѓела Добреска – 1 место
Ментори: Анета Велкоска/Драгана Николова
2. Илина Крстевска – 3 место
Ментори: Наташа Талеска/Даниела Јаневска
3. Костадин Мемов – 3 место
Ментори: Наташа Талеска/Даниела Јаневска
4. Андреа Митковска – учество
Ментори: Анета Велкоска/Драгана Николова

Честитки за нашите ученици и успеси на идни натпревари.