Соопштение за запишување на ученици во прво одделение во учебната 2020/2021

Во прво одделение се запишуваат деца родени во 2014 година кои до крајот на календарската година ќе наполнат 6 години и деца родени до 31.01.2015 год. по претходно барање на родител и добиено мислење од педагог и психолог. Основното училиште ги опфаќа учениците од својот реон утврден од основачот на основното училиште. Пријавување на првачињата […]

Освоено прво место на литературен конкурс по повод 52-те Детски Рацинови средби

Ученичката Нина Ламева од VII-a одделение под менторство на наставничката Сунчица Петрева го освои првото место на литературниот конкурс оддржан по повод 52-те Детски Рацинови средби. Честитки за младата поетеса.

Гостување на Првиот сервис на Македонско радио

На ден 27.09.2019 година, на Македонско радио, прв сервис на радио емисијата “Училиште”, директорот м-р Тони Димов и координаторот на IB програмата проф.Никола Оџаков го промовираа училиштето по повод 75 години од неговото постоење.

СООПШТЕНИЕ

ПОЧИТУВАНИ РОДИТЕЛИ! СВЕЧЕН ПРИЕМ НА ПРВАЧИЊА НА 02.09.2019 год. ВО 10:00 ЧАСОТ ДИРЕКТОР М-р ТОНИ ДИМОВ

Учество во емисијата „Ѕвон“ (8-ми Март)

На ден 8.3.2019 година учениците од IVв, Vа, Vб и дел од IIIб одд. учествуваа во училишната емисија “Ѕвон” МТВ1. Учениците се претставија со ритмички точки, песни, драматизации, креативни изработки, ликовни цртежи кои содржински беа поврзани со денот на мајките. На тој начин им го честитаа празникот, испраќајќи пораки, топли прегратки и насмевки од кои […]